Du behøves ikke hyre en tømrer/snedker for at få et skræddersyet plankebord

Hvis du ønsker et unikt og flot plankebord, så behøver du ikke hyre en tømrer eller snedker. Du kan sagtens lave det selv. Hvis du har en smule erfaring med at arbejde med træ, så kan dette være et nemt og billigt projekt at gå i gang med. Du kan læse alt om, hvordan du selv laver et plankebord på https://plankebord.nu. Vi præsenterer her hovedtrækkene til, hvordan du kan lave dit eget plankebord.

Find det rette træ

Det første du skal gøre, er at finde det rette træ. Hvis du vil have et unikt bord, kan det være en god idé at finde et særligt stykke træ. Måske har du et stykke træ liggende i garagen, som du kan bruge? Du kan finde flotte planker i alle mulige træsorter, så det er blot at vælge den type træ, der passer bedst til din smag. Du kan finde en masse inspiration til looket på dit plankebord hos https://bymain.dk/.

Skær plankerne til

Nu skal du skære plankerne til. Husk at tage højde for, hvor stort dit bord skal være, og hvor mange personer det skal kunne sidde omkring. Når du har skåret plankerne til, skal du sætte dem sammen. Dette kan du gøre ved hjælp af negle eller skruer.

Puds og overfladebehandl træet

Nu er det tid til at pudse og overfladebehandle træet. Du kan vælge at give bordet en særlig overfladebehandling, hvis du ønsker det. Dette kan være en god idé, hvis du vil have bordet til at holde længere. Du kan også vælge at lade bordet være helt naturligt. Dette giver et flot og rustikt look.

Sæt ben på bordet

Når bordet er færdigt, skal du sætte ben på. Du bør være sikker på at sætte ben på bordet, så det står helt jævnt med gulvet. Du kan vælge mange forskellige slags ben til dit plankebord. Det afhænger af dine ønsker og din indretning. Du kan finde ben til bordet på et byggemarked eller i en bolighandel.