Kan du regne den ud?

Når man har brug for at lægge tal sammen, trække fra, gange og dividere, er der flere måder, det kan foregå på, afhængig af blandt andet temperament. Det sætter vi fokus på her, hvor vi kommer ind på både regnemaskine, Excelark og den gode gamle hovedregning.

Vi tænker måske ikke så meget over det, men i dagligdagen er der ofte situationer, hvor vi har brug for at regne noget ud. Det gælder både på arbejdspladsen, når vi lægger månedens budget derhjemme, når vi står i køen i supermarkedet og når vennegruppen skal splejse til en gave. Da er der altså flere metoder, man kan benytte til at nå frem til et resultat.

Den lille hjælper gennem årtier

Et redskab, der har været benyttet gennem årtier, og som stadig er fast inventar hos enhver, der arbejder med regnskab, er en regnemaskine. På en regnemaskine kan man hurtigt taste tallene ind, hvorefter maskinen regner selv meget avancerede regnestykker ud. Også i et tømrerfirma kan det være nyttigt at have en lille regnemaskine i lommen. Selvom Excel, som vi kommer ind på i det følgende afsnit, haler ind på regnemaskinen, er der dog intet der tyder på, at den mister sin berettigelse indenfor nær fremtid. 

Et væld af avancerede funktioner

Microsoft Excel er et databehandlingsprogram, som kan bruges til mange ting, og som langt de fleste virksomheder i dag benytter sig hver eneste dag. Der er tale om et avanceret stykke software, som kan lægge tal sammen på tværs af rækker og kolonner samt en lang række af andre super sofistikerede funktioner. Excel kan bruges til alt fra de mindste til de største regneopgaver, og netop på grund af de meget avancerede teknologier, der ligger til grund for dette program, er det blevet så populært over hele verden.

 

Brug dit hoved som regnemaskine

Endelig må vi heller ikke glemme den gode gammeldags hovedregning, som vi alle har lært, da vi gik i skole. I dag kan det være fristende at hale sin mobiltelefon frem, når man skal regne noget ud, men faktisk kan det være nyttigt at holde sin evne til hovedregning ved lige, så man ikke glemmer det. Selvom vi har en lang række digitale værktøjer til vores rådighed, kan det være sårbart kun at forlade sig på dem, for i tilfælde af strømsvigt, hacking eller andre ting, der kan forhindre os i at bruge vore moderne hjælpemidler, kan det være meget værd at kunne noget ved egen kraft, for eksempel at regne i hovedet.